søndag 20. januar 2019

Utlover dusør for å jakte på homofile

Grunndykk
News.ru, 20. januar 2019

På Runettet har det dukket opp en invitasjon til «homojakt». Det averteres etter unge mennesker med en «aggressiv holdning mot homofile», som er i god form og behersker kampteknikk. De som arrangerer «homojakten» utlover dusør på opptil 300 000 rubler for vold mot personer med «feil» legning.


Utlysingen ble publisert på en egen nettside den 19. januar. Siden ble opprettet i 2014 og definerer seg som en informasjonsressurs for «Foreningen for homofober i Russland, SUS-land, Syria og Iran».

«Jegerne» skal blant annet få følgende oppgaver: Identifisere enkeltpersoner som tilhører seksuelle minoriteter, forhindre LGTB-aksjoner, få i stand slåsskamper på homo-klubber, banke opp homofile, sette opp feller, og transportere LGTB-personer til Tsjetsjenia.

«Man kan praktisk talt gjøre alt, bare ikke drepe», står det i utlysingen, som ledsages av et bilde av Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov.

De som er rede til å delta i jakten på «stinkende homoseksuelle», bes sende sin CV via posten. «Homojegerne» utloves dusør på 10 000 rubler hver for å gjennomføre et testoppdrag. Deretter vil satsen øke.

Planen er at «homojakten» første skal skje i følgende regioner: Stavropol kraj, Tsjetsjenia, Dagestan, Samara oblast, Basjkortostan, Tatarstan, Udmurtia, Tsjeljabinsk oblast, Perm kraj, Saratov oblast og Orenburg oblast. Siden er planen å åpne for jakt i Moskva, Sankt Petersburg, Arkhangelsk, Murmansk, Jaroslav, Tula, Voronezj, Nizjnij Novgorod, Uljanovsk, Volgograd, Rjazan, Penza, Novyj Urengoj, Omsk og Novosibirsk.  

News.rus redaksjon har meldt i fra til Den føderale etterforskningskomiteen om brudd på russisk lovgivning.

News.ru har nylig meldt om forfølgelser av LGTB-personer i Tsjetsjenia. Ifølge det russiske LGTB-nettverket har ca. 40 menn og kvinner med utradisjonell seksuell legning blitt pågrepet, to av dem døde i politiets varetekt.

Oversatt fra news.ru

Ingen kommentarer: