fredag 10. februar 2017

Navalnyj fikk betinget dom i «Kirovles-saken»

Grunndykk

Lenin tingrett i Kirov har dømt opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj til fem års betinget fengsel i "Kirovles-saken". Han er i tillegg ilagt en bot på 500 000 rubler. Om dette melder Interfax onsdag den 8. februar.

En annen person, gründeren Pjort Ofitserov, er dømt til fire års betinget.

Алексея Навального берут под стражу в зале суда
Navalnyj tas i forvaring etter domfellelsen i Lenin tingrett i Kirov 18. juli 2013
Av Евгений Фельдман (Jevgenij Feldman)/ Новая газета (Eget verk) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons
Altså har politikeren og businessmannen fått samme straff som ved sakens første behandling i 2013. Dessuten, bemerker nyhetsbyrået, har retten medregnet 3,5 års
prøvetid av den første dommen. Det vil si at den betingede straffen til opposisjonspolitikeren utgår i løpet av 1,5 år, i august 2018.

Navalnyj uttalte selv at han vil anke rettens avgjørelse, meddeler RIA Novosti.

Tidligere den 8. februar ble domfellelsen gjentatt mot Navalnyj og Ofitserov. Aktoratet ba om betingede straffer for de tiltalte, på henholdsvis fem og fire år.

Den første dommen for underslag av det statseide selskapet Kirovles’ eiendom falt i juli 2013. I November 2016 opphevet russisk Høyesterett dommen på bakgrunn av avgjørelsen til EMD som oppdaget brudd på de tiltaltes rett til en rettferdig rettergang, og saken ble sendt til ny behandling i Kirov-retten.

Oversatt artikkel fra nettavisen Lenta (www.lenta.ru8. februar 2017

Ingen kommentarer: